Ladataan....

Historia

Ensin Koillis-Hämeen Urheiluautoilijat ry / K-HUA ja nykyisin Oriveden Seudun Urheiluautoilijat ry / OrSUA.

Päätös Koillis-Hämeen Urheiluautoilijoiden perustamisesta tehtiin 21.11.1967 Mantereenkenkätehtaan ruokalassa pidetyssä kokouksessa.

Muita kokouksessa esille tulleita nimiehdotuksia oli UA-68 sekä Oriveden Seudun Urheiluautoilijat. Jälkimmäinen nimiehdotus hylättiin tässä vaiheessa lähinnä juupajokelaisten vastustuksesta johtuen.

Aloitteen K-HUA:n perustamisesta tekivät Juupajoen Urheiluautoilijoiden edustajat. Juupajoen Urheiluautoilijat oli pari vuotta aiemmin perustettu seura, jonka jäsenmäärä K-HUA:ta perustettaessa oli noin 60. Toisena perustavana seurana toimi Eräjärven Urheiluautoilijat, joka oli myöskin vasta äskettäinen perustettu seura.

K-HUA:n perustamisen yhtenä monista tarkoituksista oli koota Oriveden ja lähikuntien, eli Eräjärven, Juupajoen ja Längelmäen urheiluautoilua harrastavat sekä muut toiminnasta kiinnostuneet yhteiseen seuraan.

Jo ensimmäisen toimintavuoden tammikuussa 1968 järjestettiin jäsentenväliset ST-ajot. Muuta perustamisvuoden aikana järjestettyä toimintaa oli mm. jäärata-ajot, puistoajot ja liikennekilpailu sekä Suomi-ajot.

Ensimmäisten toimintavuosien aikana järjestettiin ST-ajoja sekä jäärata-ajoja, rallipuolella tehtiin erikoiskoepätkiä mm. Mänttä 200 –ajoissa, Jyväskylän Suurajoissa, Kesoil –rallissa, Hankirallissa ja Salpausselkä- rallissa.

Vuonna 1980 K-HUA aloitti toiminnassaan aivan uuden luokan, jokamiesluokan.

Ensimmäinen ”roskapönttökisa” järjestettiin Orivedellä jäärata-ajona helmikuussa. Osanottajia alkuerissä oli kaikkiaan 44.

Vuoden 1988 huhtikuussa Koillis-Hämeen Urheiluautoilijoiden jäsenistö päätti seuran nimen muutoksesta. Uusi Oriveden Seudun Urheiluautoilijat ry otettiin käyttöön nimen rekisteröinnin jälkeen.

Viime vuosina on edelleenkin järjestetty JM-jääratakilpailuja, ralleja ja avustettu naapuriseuroja kilpailujen järjestämisessä sekä tehty erikoiskokeita Neste Rallissa.

OrSUA:n lisenssillä kilpailevia jäseniä on rallissa, sprintissä, kartingissa, jokamiesluokassa, rata-enduracessa sekä off roadissa.

Seuran muuta toimintaa on mm. järjestää jäsentenväliset pilkki- ja karting –kilpailut sekä tehdä kilpailu-, näyttely- ja laivamatkoja.

Jäsenmäärä on noin 250, joista varsinaisia jäseniä on noin 170.